Drugošolci smo se v petek, 7. 6. 2024, odpravili na zaključno ekskurzijo v Kranjsko Goro.

Dan smo pričeli že navsezgodaj zjutraj, ko nas je avtobus odpeljal proti Gorenjski. Na poti smo si ogledali letališče, gorenjsko pokrajino, mesta, gore, hribe in doline. Pot nas je vodila do Planice, kjer smo imeli možnost videti trening čisto pravih smučarskih skakalcev. Uživali smo ob ogledu podvigov pogumnih športnikov, ki so se brez kančka strahu spuščali po skakalnicah različnih velikosti. O smučarskih skokih smo se naučili marsikaj novega.

Naš izlet se je nadaljeval s postankom na Zelencih, kjer smo se po odličnem kosilu sprehodili do naravnega rezervata in se seznanili z naravno dediščino in lepotami Triglavskega narodnega parka. Občudovali smo rastlinstvo in živalstvo, raziskovali in si pokrajino ogledali z različnih perspektiv. Bili smo dovolj pogumni, da smo se povzpeli na razgledni stolp, od koder je bil pogled še posebej čaroben.

Zaključek naše čudovite pustolovščine se je zgodil na obisku pri Kekcu, Bedancu, Mojci , Kosobrinu in Pehti. Z veseljem bi vam podrobno opisali pot do te pravljične dežele, a smo si med potjo morali zatisniti oči, da lokacija ostane skrita. Prijazna vodnica nas je na avtobusu seznanila z vsemi pomembnimi liki iz pravljice. Ko smo izstopili iz avtobusa in se že želeli pognati proti kekcu, pa nam jo je že zagodel Bedanec in nam ulovil učiteljico. K sreči nam jo je uspelo rešiti, pomagali pa smo tudi Mojci in Kosobrinu. Bedanec je bil zelo jezen na nas, a smo ga k sreči s sovjim skovikanjem pregnali daleč v gore. Tako smo lahko brez skrbi uživali pri Kekcu, na koncu pa nas je posladkala še Pehta.

Preživeli smo čudovit dan in se polni lepih vtisov zvečer vrnili domov.

 

Dostopnost