Srebrna priznanja za mlade raziskovalce Osnovne šole Ljubečna

V ponedeljek, 15. maja 2023, je v Murski Soboti potekalo 57. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. V tem šolskem letu so učenci in učenke 8. razredov raziskovali na različnih področjih in napisali pet raziskovalnih nalog. Najprej so svoje delo predstavili učencem predmetne stopnje, staršem in učiteljem, kasneje pa tudi starejšim krajanom Ljubečne. Vse predstavitve raziskovalnih nalog so bile dobro obiskane.

Mladi raziskovalci naše šole so svoje delo predstavili na regijskem srečanju Mladi za Celje, ki je 22. marca potekalo na Osnovni šoli Hudinja. Naloge so predstavili ocenjevalnim komisijam, ki so ocenile, da je vseh pet nalog uvrščenih v prvo skupino. Tri izmed petih raziskovalnih nalog so na področju biologije in kemije dosegle najvišje število točk, zato so bile uvrščene v prvi krog za izbor nalog, ki se predstavijo na državnem srečanju. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije, ki oblikuje nove ocenjevalne komisije za posamezna področja. Te pregledajo naloge iz 12 regijskih središč in izberejo šest najboljših nalog, ki se na državnem srečanju potegujejo za srebrna in zlata priznanja. Veseli smo, da so se kar tri naloge iz naše šole na področju kemije in biologije uvrstile v drugi krog državnega srečanja, mladi raziskovalci pa so ponovno uspešno predstavili svoje delo in osvojili srebrna priznanja ter v spomin prejeli srebrne sovice.

Prejemniki srebrnega priznanja z 57. srečanja mladih raziskovalcev Slovenije so: Jan Horvat, Elina Bratina, Ena Friedrich, Neli Lukenda in Julija Ledinek. Mentorici mladim raziskovalcem sta bili Alja Pilih Žohar in Marjeta Gradišnik Mirt.

Dostopnost