RAZISKOVALNO DELO UČENCEV V ŠOLSKEM LETU 2019/2020

V sredo, 27. maja, je bilo preko videokonferenc izvedeno srečanje Mladi za Celje, v okviru katerega raziskovalci iz različnih osnovnih šol iz Celja in okolice predstavijo izsledke svojih raziskovalnih nalog. Mladi raziskovalci naše šole so predstavili pet raziskovalnih nalog. Po oceni strokovnih komisij so bile naloge odlične in zato uvrščene v 1. skupino.

Sara Sešel in Tim Križnik sta pod mentorskim vodstvom gospe Suzane Rednjak napisal raziskovalno nalogo z naslovom Učne navade učencev na naši šoli.

Aleksander Avžner in Jan Klemen Agrež sta predstavila raziskovalno nalogo z naslovom Popis dreves in grmov gozdnega roba ob glinokopu in travniku.

Blaž Krušič je raziskoval na področju kemije in napisal raziskovalno nalogo z naslovom Izdelava mila iz pepela.

Pia Sajovic in Maja Ivana Ivanović sta raziskovali travniške orhideje in napisali raziskovalno nalogo z naslovom Kukavičevke izbranih travnikov pod Svetim Tomažem pri Vojniku.

Marko Ivanuš in Anže Pirš sta preučevala zaraščenost nekaterih pločnikov z domorodnimi in tujerodnimi rastlinami. Naslov njune raziskovalne naloge je Rastline, ki zavzemajo pločnike v Celju.

Mentorica učencem, ki so raziskovali na področju biologije, kemije in ekologije, je bila Marjeta Gradišnik Mirt.

Kar štiri raziskovalne naloge so uvrščene v prvi krog Državnega srečanja mladih raziskovalcev, ki se vsako leto odvija v Murski Soboti. Srečanje je izjemoma načrtovano ob koncu meseca avgusta.

Želimo si, da bi bilo tudi prihodnje šolsko leto bogato in plodno na področju raziskovalnega dela.

Marjeta Gradišnik Mirt

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...