Planinski tabor v neokrnjeni naravi ob Soči

Nagrada za celoletno aktivno sodelovanje pri planinskih krožkih različnih celjskih osnovnih šol so planinski tabori. Taborjenje nam omogoča ponovno vrnitev k naravi, saj se življenje okoli nas odvija v vedno hitrejšem tempu.

Taborni prostor je bil od sobote, 3. 8. do sobote, 10. 8. 2019,  v manjši vasi Čezsoča, v južnem predelu Bovške kotline. Tabor organizira PD Celja- Matica za otroke celjskih osnovnih šol. Letos se je  tabora udeležilo 15 otrok naše šole, dve učiteljici in vzgojiteljica.

Povzpeli smo se na Krnsko jezero, si ogledali oba slapova, Boka in Virje,  obiskali Muzej na prostem Ravelnik ter adrenalinski park v Bovcu. Okopali smo se v reki Učji pod mostom v Žagi in večkrat osvežili v  Soči, v neposredni bližini tabora. Popoldneve smo preživljali z zabavnimi športnimi igrami, večere pa z družabnimi igrami ob tabornem ognju. Ljubiteljica naravoslovja in kuhar, ki je čebelar, sta nam predstavila življenje čebel na projekcijskem platnu. Zadnji dan smo imeli planinski krst in odkrivanje skritih prijateljev, zbiranje talentov ter disko zabavo.

Planinski tabor je učilnica, v kateri se na prijeten, vznemirljiv in poučen način učimo obnašanja, pridobimo navade, ki jih nato prenašamo v vsakdanje življenje. Vzpodbuja ustvarjalnost in nam nudi nešteto možnosti za raziskovanja. Če znaš opazovati, si nad naravo lahko vedno znova presenečen. Poleg tega pa so tabori lepa priložnost za različna spoznavanja in druženje z novimi ljudmi, kjer je prisotno prilagajanje in pomoč sočloveku. Lepo je opazovati otroke kako z velikim veseljem sprejemajo novosti, se iz vsake naučijo kaj novega, si med seboj pomagajo, premagujejo nove poti in tudi poti k odraščanju ter se spopadajo  s samostojnostjo, brez elektrike, računalnikov, mobitelov…

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...