Obvestilo za starše

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da se bo vzgojno-izobraževalno delo v prostorih šole za učence 1., 2. in 3. razreda začelo predvidoma 18. 5. 2020, od 25. 5. 2020 dalje pa tudi za vse učence 9. razreda.

Za učence od 4. do 8. razreda, bo pouk še vedno potekal na daljavo. V šolo bodo lahko prišli samo tisti, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja. Za slednje bomo izvajali dopolnilni pouk ter individualno in skupinsko pomoč.

V šolo lahko pridejo samo zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (Priloga1 – Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo), s katero starši potrdite, da je otrok zdrav. Priloženo izjavo lahko izpolnite  v e-obliki in pošljete razredničarki, lahko pa jo boste prejeli in podpisali tudi pri prvem prihodu otroka v šolo.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV (Priloga2- Zdravstvene omejitve za učence). Naprošamo vas, da se z vsebino seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom- specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Osnovne informacije o organizaciji šolskega dela:

  • Prihod v šolo in odhod domov: NIJZ priporoča individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja otrok), hojo ali kolesarjenje otrok, ki imajo kolesarski izpit (devetošolci). Za tiste, ki bodo nujno potrebovali organiziran šolski prevoz, ga bomo zagotovili.
  • Jutranje varstvo za učence 1. razreda od 6.00 h do začetka pouka.
  • Izvedba pouka in dejavnosti v šoli bo potekala v skupinah do 15 učencev.
  • Vse dejavnosti se bodo izvajale znotraj iste skupine in v istem prostoru.
  • Učencem, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih, bo šola v okviru zmožnosti prilagodila oblike in metode dela.
  • Šolska prehrana bo organizirana kot običajno. Odjave in prijave bodo potekale na ustaljen način.
  • Podaljšano bivanje bo potekalo do 16.30 ure.

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja šole vas naprošamo, da starši učencev 1., 2. in 3. razreda ter starši devetošolcev posredujete razredničarki svojega otroka na e-poštni naslov oziroma na drug ustaljen način komunikacije, podatke zajete v priloženi prijavnici (Priloga3 – PRIJAVNICA).

 

S spoštovanjem!                                                                                    Ravnatelj, Martin Grosek

(Skupno 1.303 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...